Techno(s)cene
20 years of Athens, Digital-Art Revolution
Σε αυτό που αποκαλούμε Τεχνόκαινο εποχή (technocene), η τεχνολογία έχει γίνει το νέο μας περιβάλλον, μία συνεχής παρουσία που διαποτίζει τις ζωές μας, τις αντιλήψεις μας και τις δημιουργικές μας εκφράσεις. Το ADAF στέκεται με ακλόνητη πίστη στη μετασχηματική δύναμη της Τεχνοεπιστήμης - του χώρου όπου η επιστήμη, και η τεχνολογία συγκλίνουν, και μέσω της τέχνης προωθούν την ανθρώπινη φαντασία πέρα από τα παραδοσιακά όρια.

Αλλά η Τεχνόκαινος εποχή (technocene) για εμάς, δεν είναι μόνο η έννοια, αλλά και μία ζωντανή σκηνή, και εξ αυτού ονομάζουμε την 20η διοργάνωσή μας “Τechno(s)cene”

Για δύο δεκαετίες, το φεστιβάλ μας έχει λειτουργήσει ως πυλώνας, ενθαρρύνοντας ένα ζωντανό οικοσύστημα οραματιστών καλλιτεχνών που τολμούν να αγκαλιάσουν τα ψηφιακά μέσα. Από τα ταπεινά ξεκινήματα, έχουμε παρακολουθήσει τολμηρά πειράματα που ξεκινούν από την απλή επεξεργασία pixel, στις υπερβατικές εικονικές πραγματικότητες και τις εμβυθιστικές πολυαισθητηριακές εμπειρίες. Έχουμε θαυμάσει καλλιτέχνες να ξαναγράφουν τους κανόνες, να επαναπροσδιορίζουν τα καλλιτεχνικά όρια και να διαμορφώνουν μαγευτικά ψηφιακά τοπία που αφήνουν τους θεατές άφωνους.

Αναπολώντας το ταξίδι μας, τιμήσαμε τους καλλιτέχνες που αντιμετώπισαν ανενδοίαστα το πλήρες δυναμικό του ψηφιακού καμβά, που χειρίστηκαν τον κώδικα και τα ψηφιακά μέσα σαν πινέλα, αναμειγνύοντας αλγόριθμους με συναισθήματα, δημιουργώντας αριστουργήματα που αμφισβητούν τις νόρμες αναζωπυρώνοντας τη συλλογική φαντασία. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως Τechno(s)cene έχει δώσει νέα ζωή στην τέχνη, επαναπροσδιορίζοντας το τι σημαίνει δημιουργία και απόλαυση της τέχνης στην ψηφιακή εποχή.

Πέρα ​​από την καινοτομία στη δημιουργία, η Τechno(s)cene έχει επιτελέσει επίσης έναν ασφαλή τόπο για ποικίλες κοινότητες που συγκεντρώνονται και ανθίζουν στους κόλπους της. Μέσω των ψηφιακών τεχνών και του φεστιβάλ, φροντίζουμε την συμπεριληπτικότητα, παρέχοντας μία πλατφόρμα για τους καλλιτέχνες, ώστε να εκφράσουν την αλήθεια τους, να ξεπεράσουν τα όρια και να ανακτήσουν την αφήγησή τους. Πιστεύουμε στη δύναμη της τέχνης και της τεχνολογίας να γεφυρώνει χάσματα, να προάγει την ενσυναίσθηση και να αναδεικνύει την αλλαγή.

Μπαίνοντας σε αυτήν την μνημειώδη χρονιά για εμάς, σας προσκαλούμε να εμβυθιστείτε στο ψηφιδωτό των θαυμάτων που απαρτίζουν το Athens Digital Arts Festival. Να βιώσετε διαδραστικές εγκαταστάσεις που καταργούν τα όρια μεταξύ του απτού και του εικονικού, να παρακολουθήσετε οπτικοακουστικές παραστάσεις που καταλύουν την λογική αίσθηση του χωροχρόνου ζωντανεύοντας τις αισθήσεις. Ανακαλύψτε τον πλούτο της Τechno(s)cene καθώς ξεδιπλώνεται μπροστά σας, αποκαλύπτοντας τη ζωντανή παλέτα ψηφιακών πολιτισμών που ανθούν σε αυτήν τη μετασχηματική εποχή.

Τιμώντας τους πρωτοπόρους που ανέβηκαν στις σκηνές μας και όλους τους καλλιτέχνες που τόλμησαν να αγκαλιάσουν το τεχνολογικά άγνωστο, καθώς και το κοινό που έχει στηρίξει με πάθος αυτήν την επανάσταση, φέτος μαζί με το ADAF γιορτάζουμε την Τechno(s)cene που συνεχίζει να εμπνέει, να αμφισβητεί και να επαναπροσδιορίζει τα όρια της ανθρώπινης δημιουργικότητας.
Σας προσκαλούμε να εμβυθιστείτε στην καρδιά της Τechno(s)cene, στο Athens Digital Arts Festival 2024
Προσκαλούμε καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενους, τεχνολόγους και κάθε άλλο δημιουργό να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στις αντίστοιχες κατηγορίες, Video Art, Animation, Digital Image, Installation, WebArt, Games, VR/AR/XR, Talks, Workshops, Kids, Performance, Music έως 20 Ιανουαρίου 2024. Όλες οι αιτήσεις θα ληφθούν υπόψη για το σύνολο της 20ης έκδοσης του φεστιβάλ, φυσικής και διαδικτυακής, η οποία θα πραγματοποιηθεί αντίστοιχα την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2024. Οι καλλιτέχνες που θα επιλεγούν θα ειδοποιηθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την κατάσταση της αίτησής τους και λεπτομέρειες σχετικά με την πιθανή παρουσίαση του έργου τους σε οποιαδήποτε ή και τις δύο εκδοχές του φεστιβάλ.

All rights reserved: ADAF 2024©  | Σχεδιασμός: Happy Artists